Harry Potter Serisi Hakkında ''Oha'' Dedirten 16 Bilgi

Harry Potter serisini herkes okudu, izledi bir şekilde haşır neşir oldu. Ve şimdi Rowling' in röportajların da bize verdiği şaşırtıcı bilgiler. Bundan sonrada bazı kendini bilmezler Harry Potter' serisine çocuk filmi demezler!

1- Dumbledore eşcinseldir. Grindelwald adlı tarihin en karanlık büyücülerinden birine 
aşıktır. Evet çocuklar şimdi oturup ağlamaya başlayabiliriz. ( İçim parçalanıyor). Rowlingin 
bunu bize böyle izah ediyor;
''Büyücü dünyasındaki en büyük tabu kan durumunuz. Eğer Dumbledore gibi eş cinsel olur da saf kan olursanız, bu eş cinselliğin bir önemi yok. Dumbledore Grindelwald'a aşıktı. Bu bir aşktı, arkadaşlık değil! Aşka bu kadar çok inanan Dumbledore aldatıldı.''



2- Film ve kitaplar bitti ama hala aklınız karakterlerde öyle değil mi? Karakterlerimiz gelecekteki hayatlarına; Harry ve Hermione bakanlıkta çalışıyor ve Harry seherbaz bölümü başkanı oluyor. Ron şaka dükkanında George'a yardım ediyor. Ginny, profesyonel bir Quidditch oyuncusu olur, ve sonra Gelecek Postası için spor yazarlığı yapar.


3- Harry Potter evrenine hakim olanlar bilir Hogwarts' ta bir ayna var. Adı ''Kelid Aynası'' bu ayna insana hayatta en çok istediği şeyi gösteriyor. Ama insanın en derinliğinde yatan isteği. Bunu sadece aynaya bakan insan görebiliyor. Peki aynaya bakan Harry ailesini görürken yanında olan  Dumbledore aynada ne gördü. Ailesini tamamını canlı ve mutlu, parçalanmamış halde. Çok üzücü öyle değil mi?  Ahh... Ahh...


4-Her kesin gerçek hayattada bir böcürtü vardır. Böcürtler insanın en derin korkularıdır. Kimi zaman bu karanlık olur, kimi zaman küçük bir böcek. Ama büyücü dünyasının en büyük büyücüsünün böcürtü kız kardeşinin cesediydi. Bu Dumbledore bizi daha çok şaşırtacağa benziyor. Meğer içinde bir küçük Emrah varmış. :(



5- Fred ve George, Voldemort'un yüzüne kartopu atmıştır. Artık ne cesaretse bizde çözemedik. 


6- Profösör McGonagall bir Quidditch oyuncusuydu fakat kötü bir düşüşten sonra beyin sarsıntısı geçirdi ve bir çok kemiği kırıldı. Bu yüzden Quidditch bırakmak zorunda kaldı. Hemde ödüllü falan almış. Boş bir oyuncu da değil yani. 




7- Voldemort tam 71 yaşında Harry tarafından öldürüldü. Buda 150 yaşında ölen Dumbledore' un Voldemort küçükken kendisinin çok büyük olmasını açıklıyor.




8-  Zamanında Harry' e sırt çeviren Cho ilerleyen hayatında bir muggle ile evlendi. Gül gibi çocuğu Ginny' e kaptırdın Cho. 



9- Hermione Amortentia iksiri yani sevdiğin kişi gibi kokan iksir de aldığı koku Ron' un saçıydı. Peki Ron' un saçı neden diş macunu gibi kokuyordu ? Hermione öyle söylemişti.




10- Fred öldükten sonra, George bir daha Patronus yapamadı. Galiba seride en çok üzüldüğüm sahnelerden biri Fred'in ölümüydü.




11- Voldemort' un böcürtü kendi ölüsüydü. Çünkü Voldemort en çok ölümden korkuyordu. 




12- Sirius Black ve Fred Weasley gülerek öldüler. Çünkü onlar şakacıydılar. 




13- Snape, Lily (Harry' nin annesi. Snape' nin eski yavuklusu.)  saçlarına dokunduktan sonra bir daha saçlarını yıkamadı. Bu yüzden her zaman yağlı ve pis kokuyor.




14- Ölüm Yadigarları' nın başında Hermione' nin yaptığı büyü yani Obdilivilade ( Bana öyle bakmayın o şeyin nasıl yazıldığı konusunda en ufak bir fikrim yok. ) hafıza kaybettirme büyüsü değildi.  Sadece kendilerini başka biriymiş gibi hissettiler. Hermione savaş bittiğinde ailesinin yanına geri döndü. İçiniz rahatlasın. 




15- Draco her zaman Hermione' ye bir şey hissediyordu. Fakat safkan takıntılı ailesi yüzünden 
duygularını hiç açıklayamadı. Zamanında bulanık diye dalga geçiyordu ama. 




16-  Draco '' Kelid Aynası'' da baskı yapılmayan, özgür bir çocukluk görmüştü. 



2 yorum: