Karakter İncelemesi: Eddy Gordo

Tekken serisinin zencisi ( pardon ırkçılık yok)... Tekken serisinin OP karakteri. Rakibinizi sinir edici derecedi ki güçte olanı. Tekken 3' ün en güzel karakteri... Daha sayayım mı ? Bence bu kadarı yeter. 



Bugun şöyle bir oturup düşündüm. Karakter incelemesi yapmayı çok seviyorum ama sadece bir karakter incelemesi var blogta. Artık daha sık inceleme atmanın zamanı geldiğini farkettim. Ve bugüne kadar en büyük fanlarından biri olarak Eddy Gordo' yu size tanıtacağım. Tabiki Platin Kafa usülü.






1-İyi mi  / Kötü mü ??


Eddy Gordo kendi dostları için çalışan sesiz sakin bir abimiz. Babasıda çok zengin. Yani herkese bir hayrı dokunmasa da çevresindekilere ve sevdiklerine  yardım eden uysal biri. Ama damarına basmaya da gelmiyor !

2-Geçmişi 

Eddy, Brezilya' nın en zengin ailesinin çocuğu. Ama ''zengin züppesi'' denilen türden değil. Küçüklüğünden beri bir gün şirketin onun olcağını biliyordu. Ama herkez ile eşit şartlarda çalıştığı için Brezilya'da çok sevilirdi kendisi.
Ve bir gün Eddy eve girer yerde ölmek üzere olan babasını görür . O sıralar daha 19 yaşındadır. Hemen babasının yanına koşar ve babasının vurulmuş olduğunu görür.(Oyuncuların %90' ı hikayeyi umursamadığı için fazla kişi bilmez bunları.) Sonra aklına babasının son haftalarda çok gergin olduğu ve bir uyuşturucu çetesini göçertmek üzere tüm delilleri topladığı aklına gelir. Yani jeton düşer. 
Eddy'nin babası son nefeste ona hapse girmesini. Tek güvenli olan yerin ora olduğunu söyler. Ve hayata gözlerini yumar. Bu saatten sonra Eddy durumun ciddiyetini anlar, lüks hayatından dolayı bir ünüversite öğrencisini öldürdüğünü söyleyip ( biraz yaratıcı bahane bul Eddy) hapisaneyi boylar.
Hapisane hayatı çok sıkıcı ve iğrenç geçiyordu Eddy için. Bir gün çıkan isyanda Eddy yaşlı bir adamın Capoeira tekniğini (Dans ediyor dediğiniz tekniğin adı Capoeira. ) kunlanan yaşlı bir adamı izler. Ve çok etkinelir. Ve bu adamdan 8 sene boyunca bu tekniği öğrenme amacıyla eğitim alır. 
Hapishane cezası biten Eddy "The King Of Iron Fist Tournament 3" turnuvası ve MFE adını duydu. Eddy uzun zamandır planladığı intikamı MFE' yi ikna ederek alabileceğini düşündü ve turnuvaya katılmaya karar verdi. Ve turnuvadan dödüğünde ustasının torunu olan Christie'yi buldu ve onada bu taktiği öğretti. Ve 2 sene sonra Christie çok yetenekli bir dövüşçü oldu.


Ustası hapishaneden çıkınca Eddy onu almaya gider ama karşısında hasta ve güçsüz bir adam görür. Ustasını hemen hastaneye götüren Eddy ustasının 6 ay ömrü kaldığını ve çaresi olmadığını öğrenir. Ama pes etmez. The King Of Iron Fist Tournament 5 turnuvasının sonunda Jin Kazama ile konuşur ve Jin ona  Tekken Force ekibine katılırsa Mishima Zaibatsu'nun tüm kaynaklarını ustası için kullanabileceğini söyler. Eddy bu gruba katılırsa yapacağı her şeyin yanlış olacağını biliyordu fakat teklifi kabul etti... 

3-Sevdikleri

Christie Monteiro

























Ho Chi Myong





















(bunu bile zor buldum)


4-Sevmedikleri

Kazuya Mishima
























Bruce Irvin



























Anna Williams

























G Corporation
















5-Son


Eddy şuan Christie Monteiro sevgili ve ilerde evlenecekler büyük bir ihtimalle (Evlenmeden olmaz ne de olsa). Ve ustasıda yanlarında mutlu mesut takılıyolar. 


Ekstra: Eddy serinin en iyi kombo yapan bir karakteri bile olabilir. Tek komboda 8 kritik vuruş atarak rakibinizin tüm canını alabilirsiniz. Bu yüzden en secdiğim karakter O' dur. 










0 yorum:

Yorum Gönder