Mortal Kombat Komplete Edition Nedir?






Mortal Kombat oyunlarını ne kadar sevdiğimi artık anlamışsınızdır. Bugün de gene bir Mortal Kombat oyunu olan Mortal Kombat Complate Edition yani Mk9. Serinin dokuzuncu olan bu oyun m
Mortal Kombat evreninin Warner Bros ile yaptığı anlaşmanın ilk oyunu. Bana kalırsa hikaye olarak güçlü olsa da oynanış felaket rezil bir oyun. Hadi daha detaylı bahsedelim.

HİKAYESİ

Shao Khan ve büyücüsü Shang Shung dünyayı ele geçirmek isteyen kötü adamlardır. Ve dünyayı özgürce fethede bilmek ve dünyanın iradesini ortadan kaldırmak için her yeni jenerasyonda bir ölümcül dövüş turnuvası yaparlar. Dünyanın koruyucusu Raiden ve arkadaşları bu turnuvaya katılır ve kazanırlar. Fakat yenilgiyi kabullenemeyen Shao Khan dünyayı fethetmeye koyulur. Ve olaylar, olaylar. Bu oyunda daha çok karakterlerin kendilerine özgü hikayeleri var. Zaten oyunu bölüm, bölüm oynanıyor. Bende elimden geldiği kadarıyla o özel hikayelerden bahsedeceğim.

SCORPİON SUB-ZERO OLAYI

Bu oyunda yeniden tasarlanan hikaye orijinalinden pek farklı olmamış. Hikayesi şu: Quan Chi, Scorpion' un klanını yok eder ve ailesini öldürür. Bunun suçunu Sub-Zero ya atan lanet Quan Chi işin içinden çıkar ve ikisinin arasını iyice körükler. Scorpion, Sub-Zero yu bir dövüşte yenip öldürür. Daha sonra Sub-Zero' nun kardeşi abisinin yerini alır ve Scorpion ile bir daha dövüşür. Bu dövüşü o kazanır. Tam onu öldürecekken Raiden araya girer ve Scorpion kaçmayı başarır. Serinin sonraki oyununda olayları anlayan hanzo Sub-Zero ile barışır ve dost olurlar.

LİU KANG VE RAİDEN OLAYI


Liu Kang' in kardeşi Kung Lao ölümcül dövüş turnuvasını kazanır ve bunu kabul edemeyen Shao Khan onun boynunu kırar ve öldürür. Bunu görüp müdahele etmeyen Raiden' e gıcık kapan Liu Kang olanlardan Raiden' ı suçlar ve dövüşürler. İzleyenler bilir sonu Anakin Skywalker vs Obi Wan Kenobi dövüşü gibi olur.

SEKTOR VE CYRAX OLAYLARI

İkisi kardeş midir bilinmez ama bu ikisi birbirinin  kopyası gibi. Oyunda da ikisi arasında bir gerginlik yaşanıyor ve daha sonra ikisi de robotlaştırılıp Quan Chi' nin emrine sokuluyor.

OYNANIŞI

Geldik o kötü oynanışa. İlk olarak neden kötü diyorum? Çünkü fazla hızlı ve hantal. Saçma oldu değil mi? Demeye çalıştığım şu. Şişko bir adam düşünün ve bu adam hızlı koşuyor. Ama vuruşu çok yavaş. İşte bu oyun da hemen, hemen bu sayılır. Tiksindiğinizi düşünerek şunu söyleyeyim ben beğenmesem de oynayan oynuyor. Yani internette bakın turnuvalara adamlar Nirvana ya ulaşmışlar. İkincisi Fatality ve X-Ray ler oldukça vasat ve kötü. Kastettiğim iğrençlik değil. Yani bol bol vahşet içermesine rağmen kötü grafikler o güzelim Fatality' i b*k etmeye yetiyor maalesef. Bazı karakterlerin X-Ray' i diğerlerine göre daha kolay atılırken bazıları da atana kadar canın çıkacak türden X-Ray' ler. Mesela Scorpion' un X-Ray' i çok basit ve kolaydır ama Johnny Cage' in X-Ray' i oldukça zor atılıyor. Bakın beğenmediğim bir şey de şu: oyun da mesela ilk başta oynadığımız Johnny Cage karakteri biz oynadığımız zaman yenilmezken biz oynamayınca o kadar ezik o kadar güçsüz her rakibe yenilen iğrenç bir karakter olup çıkıveriyor. Sadece Johnny değil hepsinin kaderi böyle. Liu Kang dışında o ana karakter olduğundan torpil geçilmiş ona.


Mortal Kombat 9 özünde budur dostlar. Eğer ilerde Mortal Kombat Y çıkarsa oynar inceleriz. Eski oyununa değinelim dedik ve kusurlarını anlattık. Hoşça kalın, bizimle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder