BLUR NEDİR ?


BLUR

 
Bu gün değineceğimiz yarış oyunu diğer yarış oyunlarına pek benzemiyor. Blur diğer yarış oyunlarından çok farklı olduğunu hissettirmese de oldukça farlı bir oyun kendileri. Hikayesi yok tamamen çoklu oyunculu oynamak veya evde arkadaşlarınızla aynı ekrandan oynayıp vakit geçirme oyunu. Hadi ondan bahsedelim.

Şimdi Blur u diğer yarış oyunlarından ayıran şey yarış içinde kullanabileceğiniz özellikler. Bunların hepsine değineceğim. Ama daha önce arabalardan bahsedelim. Arabalar sınıflara ayrılmış. A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı,  D sınıfı ve O yani karışık sınıf. A sınıfı çok lüks arabalardan oluşuyor ve diğerleri de orantılı şekilde özellikleri düşürülmüş arabalardan oluşuyor. Ayrıca alacağınız arabanın hız, tutuş, fren gücü gibi özellikleri var. Arabanızı bunlara bakarak seçiyorsunuz ve oyuna giriyorsunuz. Şimdi de o özelliklerden bahsedelim. Bu özellikleri yarışırken karşınıza çıkıyor ve ona çarparsanız arabanızın altında beliren üç özellik yerinden birine geçiyor. Eğer üç özellik yerinizde doluysa ve gelenide almak istiyorsanız üç özelliğinizden birini feda etmek zorundasınız. Hadi o özellikleri sizlere tanıtayım.

METEOR

Haritada kırmızı olarak çıkıyor. Bunu alıp kullandığınız zaman arabanızdan meteora benzer bir şey çıkıyor ve önünüzdeki arabayı vuruyor. Hem vurduğunuz arabayı yavaşlatıyor hem de hasar veriyor. Ayrıca bu meteor rakibinizi takip ediyor yani ıskalama şansınız çok düşük.

MERMİ

Haritada pembe olarak çıkıyor. Bunu aldığınızda üç mermi hakkınız oluyor. Kullandığınızda arabanızın önünden pembe bir mermi çıkıyor ve önünüzdeki arabaya çarpıyor. Fazla hasar vermiyor fakat yavaşlatıyor. Bu mermi rakibinizi takip etmiyor dolayısıyla ıskalama şansınız çok yüksek.

KALKAN

Haritada beyaz olarak çıkıyor. Bunu alıp kullandığınız zaman arabanızı beyaz bir kalkan kaplıyor ve gelen saldırı ne olursa olsun savuşturuyor ve engelliyor. Bu kalkanın bir süresi var o yüzden doğru anda kullanmanız çok önemli.

TAMİR

Haritada sarı olarak çıkıyor. Arabanız fazla hasar aldıysa bunu kullanıp arabanızı tamir edebiliyorsunuz. Tek kullanımda arabanızın canını tamamlar.

TURBO

Haritada yeşil olarak çıkıyor. Bunu alıp kullandığınızda arabanız bir süreliğine hızlanıyor ve normalden fazla yol kat etmenizi sağlıyor. Tek kullanımlık ve meteordan kaçmak için kullanılabilir.

MAYIN

Haritada turuncu olarak çıkıyor. Bunu alıp kullanırsanız arabanızın arkasından turuncu bir enerji topu düşüyor ve arkanızdakini vuruyor. Tabi bu mayını önünüze de atmanız mümkün.

YILDIRIM

Haritada mavi olarak çıkıyor. Alıp kullandığınızda sizden ön tarafa üç tane yıldım düşüyor ve içine girerseniz sizi çarpıyor. Oldukça fazla yavaşlatmasına rağmen fazla hasar vermiyor.

ŞOK DALGASI

Haritada mor olarak çıkıyor. Kullandığınızda yakın çevrenize bir şok dalgası gönderiyor ve yakınınızda birisi varsa hem çok yavaşlıyor hem de fazla hasar alıyor. Ayrıca doğru anda kullanırsanız meteordan kurtulabilirsiniz.

 

İşte o fark yaratan özellikler bundan ibaret. Blur u seviyorum çünkü kuru bir yarış oyunu değil bu özellikler onu diğer oyunlardan daha renkli kılıyor. Daha fazlası gelecek bizimle kalın, hoşça kalın.

1 yorum: