MORTAL KOMBAT X NEDİR ?

Ahh mortal kombat. Sen ki haftasonlarımın eğlencesi, senki johnny cage imin babası, senki warner bros un yüce oyunu. Elimde olsa seni en iyi oyunların ikinci sırasına koyardım. Nedenmi hadi tartışalım.
Mortal kombat 2015 yılında çıkartıp masaya vurmuş sağlam oyunlardan birtanesi. Bana kalırsa tekken ve street fighterden çok daha oturaklı dövüş sistemiyle en kral dövüş oyunu olmaya layık.
Mortal kombat serisi çooook eskilere dayanan köklü bir seri. Buda 10. oyunu. Oynanış bakımından en iyi oynanış ve grafik deneyimi sunan mkx bir okadarda kötü hikayeye sahip. Hikayesini anlatalım hadi. Eski madalyona sıkışmış shinnok quan chi yardımıyla kaçar ve jhinsey jhember deki yaşam enerjisini sömürüp dünyayı egemenliği altına almak ister. Johnny cage liderliğindeki yeni jenerasyon shinnoku engeller ve mutlu son. İşte mkx bundan ibaret. Klasik bir kötü adam hikayesi. Ama bunu güzel işlemişler. Bu oyunda devrim niteliği olan variasyon seçeneği var. Karakterimizin dövüş biçimi seçip ona göre taktik geliştirebiliyor. Haritalara gelelim 15 tane falan harita mevcut ve haritalarda üstünden atlayabileceğiniz ve rakibinize atabileceğiniz materyaller mevcut. Bunlar oyunu ilginç ve oynanası kılıyor. Online seçeneği mevcut. Diğer oyuncularla eş zamanlı olarak dövüşebiliyorsunuz. Ayrıca xray denen her karaktere özel maç içi güçlü hamleler var. Canınızın altındadi o üç barı doldurduğunuzda iki triggera aynı anda basatak xray atılabilir. Ama kaçırma ihtimaliniz yüksek o yüzden doğru anda atmak önemli. X ray ler harika ama gönül isterdiki bir değil iki yada üç farklı xray olsun. Yani belki ilerde dev bir patch çıkarsa neden olmasın. Ha patch demişken bu oyun sürrekli gelişen bir oyun. Netherrealm sütüdyoları her yıl 4 yeni karakter tasarlayıp bunları kombat peck şeklinde ücretli olarak satıyor. Yani oyuna sürrekli yeni karakterler ekleniyor. Ve mortal kombatın fatalityleri meşhurdur. Kazandığınızda rakibinizi canice katledip karşınızdakine nah çektiğiniz o fatalityler. Evet güzel olmuş. Gayet vahşi ,kanlı ,kemikli ,etli. Ayrıca bu oyunda brutality denen mini fatalityler var. Bunlar rakibinizin canı varken sın darbe istenen hamleden gelirse brutality olur (mesela johhny cageden örnek verelim. Eye pooping adlı brutality için son hamle nut brakerden gelmeli. Johnny karakterin hayalarına vurur ve karakterin kafası kopar yada gözleri fırlar). Ekstra fazla birşey yok mkx özünde budur. Maçlar iki yada üç raunddan oluşur. İlk raund için farklı ikinci için farklı can barlarınız mevcut. Başka mortal kombat oyununun çıkmayacak olması üzücü bir durum. Ama bakarsınız mortal kombat XI şeklinde bir oyunla karşılaşabiliriz. Esen kalın ,bizle kalın, hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder