STAR WARS KNİGHTS OF THE OLD REPUBLİC NEDİR?




Star wars... Filmerini ayrı sevdim, oyunlarını ayrı sevdim. Ama 
en çok sevdiğim oyun bu yani KOTOR. Ah bu kotor ki yeri zaman zor yeri zaman kolay vesayre ama özünde gıcık bir oyun. Oldukça uzun , bitmek bilmeyen , aylarca belki yıllarca oynayacağınız ama hiç sıkmayan bir oyun bu. Neyse saadete gelelim işte karşızda star wars kotor.
Bu oyun aksyon rol yapma oyunu. Karakterinizi tasarlayıp ona bir jedi yada sith olma yolunda ilerlemeniz gerekiyor. Yanınızda sizlerle çarpışacak dostlarınız var. Bu dostlarla ilişkileriniz önemli. Onların silahları kıyafetleri statları vs herşeyi size bağlı. Sadece adını oyun vermiş okadar. Oyun hikaye olarak dallı budaklı köklü karışık bir hiakye. Anlamak için kıçını yırtman gerekiyor.Oyunun hikayesi özetle şu : baygın bir şekilde bir destroyerde uyanırsınız ve bir jedi olma yolunda ilerlerken eskiden bir sith lordu olduğunuzu öğrenirsiniz ve oyunun baş kötüsü lord malak sizin çırağınızdır. İki seçenek var; ya eski kimliğinizi düşünüp oyunu kötü yoldan bitirirsiniz, yada reddeder bir jedi olarak lord malakı indirirsiniz. İşte star wars kotor bu. Açıkcası oyunu karanlık yoldan bitirmek daha kolay. Oyunu oynarken ilk başta normal kılıç ve silahlarla oynuyorsunuz ve ne biçim star wars lan diyorsunuz. Ama çok geçmeden bir jedi olup ışın kılıçlarına sahip oluyorsunuz. İşte o an oyun en eğlenceli olduğu andır. Oyunda karakter tamamen sizsiniz. Konuşması, hareketi, silahları tamamen size bağlı. Oyunun içinde olduğunuzu şiddetle hissediyorsunuz. Daha sonraki bölümlerde bir uzay geminiz oluyor ve çeşitli gezegenlere yolculuk edebiliyorsunuz. Ayrıca jedi güçleriniz var. Can basma, hızlanma, güç arttırma vs. Ayrıca sith güçleride var. Boğma, yıldırım atma, kılıç fırlatma vs. Ya değinilecek çok konu var. Peki oyunda ne yaparak ilerlemeliyiz? Oda basit. Diğer gezegenlere gidip star map denen zımbırtıyı almak amacınızdır. Ama bir gezegen bir hafta falan rahat uğraştırıyor. Zahmetli bir iş. Gelelim bossa. Lord malak hakkaten zor bir boss. Metal gear risindeki gibi bir boss. Ayrıca oyunda saldırma biçimleri var. Krit atack, fulury, power atack ve normal vuruş. Bunları geliştirmek mümkün. Ayrıca oyunda ingilizce bilmek önemli bir unsur. Diyaloglar çok önemli ÇOOK önemli. Ha unutmadan bu oyunda save yapmak oldukça önemli. Oyunda kaç kere öleceğinizin sayısı yok. Tıpkı gta san oynarken hesoyam yazma sayınız gibi
Sayılmıyor. Bunun için ölünce en yakın saveden başlamak önemli. Oyun içi canınızı arttırabiliyorsunuz. Ama save daha önemli. Bunun dışında ekstra birşey yok. Bir devam oyunu var ama hiç oynamadım. Bol bol bol boş vaktiniz varsa ve star wars fanıysanız bu oyun tam size göre. Esen kalın bizle kalın hoşçakalın.

0 yorum:

Yorum Gönder