STAR WARS THE FORCE AWEKENS İNCELEMESİ


STAR WARS THE FORCE AWEKENS



Star Wars özel ilgi alanlarımdan birisi. Çok sevdiğim bu Star Wars hem oyunlarıyla hem filmleriyle beni oldukça iyi etkilemiş adeta Star Wars' sız olamaz olmuştum. Yeni filminin geleceğini duyduğumda oldukça etkilenmiş ve meraka kapılmıştım. Sonunda yılbaşı akşamı filme gittim ve hakkında konuşma isteği duydum. İşte karşınızda Star Wars The Force Awekens

HİKAYE

Hikaye babında diğer filmlerin devamı niteliğinde olması gereken bu film beklentileri oldukça karşıladı gibi. Şahsen ben beğendim. Hadi o hikayeden biraz bahsedelim. Spoiler içerecek izlemediyseniz yazıyı okumamanızı tavsiye ederim. BB8 droidinde usta Luke Skywalker ın gizlendiği yeri gösteren haritanın bir parçası vardır ve bu droidi asi üstüne götürmeye çalışan Pao adlı arkadaşımız imparatorluk tarafından esir alınır. Droid Jakku adlı gezegende yapa yalnız kalır ve günün birinde rey adlı kızla tanışır ve onla yaşamaya başlar.Fakat bir Storm Trooper yaptığı işin saçma olduğunu düşünür ve imparatorluğa baş kaldırır. Pao ve Finn(baş kaldıran Storm Trooper) bir tay fighter kaçırırlar ve Jakku ya düşerler. Arkadaşının öldüğünü sanan Finn şehir merkezine yol alırken rey ve BB8 droidine rastlar. Tam o sırada Jakku' yu yağmalamaya gelen tay birliği tanışmalarını yarıda böler ve o gezegenden Milennum Falcon ile kaçmayı başarırlar. Falcon aslında han solonun gemisidir ve Han Falconu uzayda yakalar ve el koyar. Kahramanlarımız asi birliğinden olduğunu söyler ve droidin Luke Skywalker ın nerede olduğunu gösteren harita taşıdığını söylerler. Falconda haritayı incelerler ve haritanın yarım olduğunu görürler. O sırada uzay korsanları han solonun gemisini basar ve kahramanlarımız Falcon ile oradan kaçar. Han Solo onları bir mekana götürür ve o mekanda rey gezerken Anakin Skywalker ın kılıcına rastlar ve ondan korkup ormana kaçar. Ormanda kylo ren adlı baş kötümüz onu yakalar ve esir alır. Han Solo ve Finn orada bir mülakaşaya girişirler. Tam esir alınırlarken asi birliği onları kurtarır ve birlikte Leia Orgena' nın başını çektiği asi karargahına giderler. Orada imparatorluğun silahını öğrenirler ve onu yok etmek için plan yaparlar. Han ve finn rey i kurtarmak için destroyer in içine girerlerve Kylo ren ile karşılaşırlar. Kylo ren han solonun oğludur ve babasını gören Kylo ren biraz yumuşar ve konuşmaya başlarlar. Tam konuşmaları bitecek Kylo ren han soloyu ışın kılıcıyla keser ve han solo orada ölür. Herkes feryat figan olanları izlerken Chowiee çıldırır ve raser arbaletiyle Kylo Ren i vurur. Hasar alan Kylo ren kaçmaya çalışır. Ama Finn ve Rey yolunu keser. Orada Finn Anakin in kılıcını çeker ve bir süre renkli floresan dövüşü yaparlar. Kylo ren Finn i yaralar ve bunu gören rey kılıcı alır ve yine renkli floresan dövüşüne başlarlar. Bu dövüşü rey kazanır ve o sırada planı uygulayan asi birliği başarılı olur ve silah patlar. Kocasının öldüğünü gören ,Leia yıkılır ama güçlü kalmayı başarır. Bu sırada fark ederlerki R2D2 droidinde haritanın kalan kısmı bulunmakta. İki haritayı birleştirirler ve usta Luke un yerini tespit ederler. Luke Kylo ren in ustasıdır. Eğitimini tamamlayan ben(Kylo ren) ona sırt çevirir ve bir Sith lordu olur. Bu durumdan kendisini suçlu hisseden Luke başka bir gezegene kaçar. Rey elindeki haritadan usta Luke u tespit eder ve ona kılıcını uzatır ve orada film biter. SON.

Evet hikaye olarak değinmediğim bir şey kalmadı herhalde. Güzel bir film olmuş. Serinin devamı niteliğinde. Sadece Kylo Ren i beğenmedim. Kötü adam imajı hiç yok. Oynayan aktör değişse daha güzel olurdu. Yani insan baby face birinin kötü olabileceğine inanmıyor. Her neyse  harika bir film olmuş. Çok beğendim. Başarılı bir yapım kendisi. Lucasarts kendini yine kanıtladı. Umarım daha nice film ve oyunlarını görürüz Star Wars. Şimdi karakterlere değinelim biraz

REY

Hanımefendinin kendilerini bir yağmacı olarak tanıdık. Yağmacı olarak Jakkuda yaşayan ray BB8 draidini bulmasıyla hayatı değişir


BB8 DROİDİ

Bu Luke Skywalker' ın nerede olduğunu gösteren bir harita taşıyan droid. Sahibi Pao soy adını bilmiyorum a ait.



FİNN

Finn bir stormtrooper askeri. Yıkmaya gittiği bir köyde arkadaşının ölümünü gören Finn imparatorluktan kaçar ve asi birliğine katılır.



HAN SOLO

Kendisini bilmeyen yoktur aramızda. Galaksiler arası en hızlı geminin sahibi ve ticaret uzmanı. Aynı zamanda çok iyi tabanca kullanan bu adam bu filimde yaşlanmış ve saçına ak düşmüş. Ama efsane deri ceketi hala yerinde.


LEİA ORGANA

Leia' nın filmdeki rolü pek büyük değil. Kendileri Han Solonun karısı aynı zamanda asi birliğinin başkanı. Oda bu filmde yaşlanmış ve saçına ak düşmüş. Ama hala Han ile çok yakışıyorlar.


KYLO REN

Ve filmde rolü büyük gibi gözüken ama bir bok beceremeyen bu Kylo Rene değinmessek ayıp olurdu. Ya bu Kylo renin aktörü zaten bok. Ama filmde han solonun ve Leia Organa' nın oğlu dediler bağrımıza bastık ama olmuyor yani. Tamam kendileri usta Luke' un çırağı. Baş kaldırıp sith olan bir karakter. Babasını katleden bir karakter. O sahnede hepimiz ondan nefret ettik zaten. Ama Kylo ren bir Darth Vader olmasa da onun kadar olmaya çalışan acemi bir kötü. Ve bu karakterin kılıcı Kross Ruard Light Saber. Yani bir şövalye kılıcı gibi. Düşününce zaten filimde de böyle olması istenmiş gibi. Uygun olmuş ama daha iyi olamaz mıydı?



LUKE SKYWALKER

Usta Luke sen bu filme dahil değilsin aslında. Seni tüm film arıyoruz ama sen son sn de çıkıveriyorsun. Ama yinede içimizde saygın bir kişiliksin seni seviyoruz. Sende bu filmde yaşlandın ve saçına ak düştü. Ama iyisin güzelsin keşke filmde daha çok görebilseydik seni.



Evet film incelememizin sonuna geldik. Umarım beğendiniz güzel filmdi izlemediyseniz izleyin. Hoşça kalın bizimle kalın...

0 yorum:

Yorum Gönder