TEKKEN NEDİR ?

  Daha önce Mortal Kombat serisini incelemiştik. Şimdi ise ondan daha hasılat yapanı daha aile içi şiddet olanı daha sexsi kadınların bulunduğu ama ülkemizde daha az bilineni olan Tekken serisini inceliyeceğiz.




  Tekken orjinelinde bir Arcade yaani atari salonlarinda bulunan büyük aletlerle oynanan bir oyun. Arcade makinalarinda çok ilgi gören oyun bu dönemden sonra 14 farkli konsol için uyarlandı ve halada uyarlanmaya devam ediyor. Oyunun ismin tesu ve ken' den geliyor. Tesu demir ken de yumruk demek japonjada. Yani demir yumruk anlamına geliyor Tekken. Oyun Project Cars 'danda tanıdığımiz Namco tarafından yayınlandı ve geliştirildi. Bu oyun aynı zamanda PlayStation'nun 1.000.000 satış rakammına ulaşan ilk oyunudur. Ve çıktığı tarihin ilk 3D platform oyunlarından. Yani çok eski. Bugüne kadarda tam 15 oyun çıkarıldı. Tekken oynanış olarak daha çok kukla oynatmaya benziyor. Niye mi böyle söyledim ? Karakterinizi sağ yumruk sol yumruk kontrol edebiliyorsunuz. Aynı zamanda Tekken' de rastgele tuşlara basıp mükkemmel oynama ihtimaliniz çok yüksek. E tabi benim gibi Tekken ekranında saatler geçirmiş birinin daha ilk defa oyunu oynayan birine karşı kaybetmesi serinin fanboylarını iyice kızdırıyor. Ama elden ne gelir yine de çok güzel bir oyun. Aynı zamanda yeni çıkardıkları Tekken 7 oyunu Ps4' deki sanal gerçeklik zamazingosunu destekliyor. Oda ayrı bir terane. 


 Şimdi size hikayeyi anlatmak isterim. Ama bende bilmiyorum... Demiyeceğim tabiki ve spoiler vermeden hikayeyi size açıklıyım. Çok güçlü bir şirket olan Mishima şirketi babasını öldürmesiyle beraber Heihachi Mishima' ya kalır. Bu saaten sonra şirket dahada güçlenir ve devletimsi bir boyuta gelir. Gözünü güç hırsı köretmiş olan Heihachi Mishima oğlunu bu şirketi yönetebilecek güçte olup olmadığını anlamak için 5 yaşındaki oğlunu uçurumdan aşağı atar. Ne kadar geçerli bir sebebi var öyle diğilmi? Ama Kazuya yani Heihachi' nin oğlu bu düşüşden sağ çıkar ve intikam yemini eder. Hikaye spoilersiz olarak böyle ama aradaki 15 oyunla beraber hikaye daha karmaşık bir hal alıyo ve daha da ilgi çekici hale geliyor. Ama unutmayin Tekken evreninde hiç kimsenin öldüğünden emin olamazsınız...

0 yorum:

Yorum Gönder