Yeni Bir Harry Potter Filmi !! Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar (Ön İnceleme)

  Bundan 5 sene kadar önce Harry Potter hikayesi son bulmuş ve muhteşem bir son film ile bizi kendine daha çok bağlamıştı. Ama artık seri bitmişti ve bir daha başlamayacaktı. Ben dahil tüm Harry Potter fanları buna çok üzülmüş, kendini büyük bir boşlukta hissetmişti. Ama üzülmeyin! Geçtiğimiz günlerde Warner Bros., J.K. Rowling' i aradı ve yeni bir Potter filmi yapmaya karar verdi desem yalan olur çünkü bu hiçte bir Potter filmine benzemiyor. 


Ortaya Çıkış !

 Warner Bros. seriyi bitirmişti. Fakat herkesin içinde belki yeni bir film ve ya kitap çıkar umudu vardı. Bunu üzerine Warner Bros., J.K. Rowling' e  yeni bir film yapma teklifinde bulundu Rowling' de bunu kabul etti. Ayrıca bu film Rowling' in ilk film senaryosu yazma deneyimiydi çünkü daha önceki filmlerde senaryoyu 
Steve Kloves yazıyordu. Bu filmde senaryonun başında direk olarak Rowling var. Ama Kloves gitmiş değil oda kadroda ve Rowling' e yardım ediyor. Buda demek oluyor ki Rowling' in takıldığı yerde yardım alacağı kişiler var.


Nereden Çıktı Bu Fantastik Canavarlar ?



Bundan tam 15 sene önce yayınlanan 50 sayfalık Newt Scamender adlı hayali bir yazarın ağzından yazılmış bir yan kitaptan uyarlanacak bu film. Benim kitaplara kafayı takdığım dönem karşıma çok kez çıkmıştır bu kitap fakat dönüp baktığım hiç olmadı. Filmin ismin duyunca da bununla bir alakası olacağını hiç düşünmüyordum, çünkü bu 3 film olacak kadar güzel ve detaylı bir kitap değildi. Siz siz olun ve benim gibi ''Sadece bir yan kitaptı işte ne olabilir ki?'' deyip hiç bir kitabı küçümsemeyin sonra film olup çıkıyor karşınıza. Ayrıca bu kitabın geliri ve çoğu yan kitabın geliri dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç çocuklara bağışlanmıştı. Rowling' e paragöz diyenlere ibret olsun diye söyledim. Ama yakında bu kitap sayesinde yeni bir para basar geliyor gibi. 


Kimler Var ? Kimler Yok ?



Bu film Harry Potter filmlerinin geçtiği zaman diliminden tam 70 yıl öncesini anlatıyor. Yani Harry, Ron, Hermonie... hiç birini görmeyi beklemeyin. Baş kötümüz Voldemort' a bu zaman diliminde 1 yaşında agucuk bugucuk bir bebek. Dumbledore ise olduğundan daha genç yani 80 yaşlarında olması bekleniyor. Bu seride Dumbledore hikayesinden bahsedilir mi? Yoksa eski serideki hiç bir konuya değinilmez mi? Orasını Rowling bilir. Filmin baş karakteri ise Newt Scamender yani ''Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bunlar'' kitabının yazarı. Bu üçlemede bu abimizin hikayesi anlatılacak.  

Teoriler !













Her filimin olmazsa olmazı teoriler ! Bu film içinde fazlasıyla üretilmiş. Ama ben size en popülerlerinden birinini anlatıyım. Harry' nin '' Azkaban Tutsağı'' filminde baktığı haritanın saniyelik ve büyütülmüş bir karesi yukarıda. Newt Scamander Hogwarts' taydı. Belki Dumbledore' u ziyarete gelmişti. Ama şunu Newt' in annesi hipogrifleri çok seven bir kadındı. Ve aynı filmde Şahgaga adlı hipogrif Harry' e yardım etmişti. Ne tesadüf değil mi ? Belkide Newt, Sirius Black gibi bir animagustur. Yani başka bir canlı formuna geçebilen bir insandır. Yani Newt, Şahgaga' nın ta kendisidir. Film çıktığında hepsini öğrenmeyi umuyoruz. 









0 yorum:

Yorum Gönder