Lego Marvel's Avengers İncelememiz


Lego oyunlarını çok sevdiğimi defalarca kez söyledim. Bu seferki Lego oyunu aralarındaki en iyisi olabilir. Zaten çok sevdiğim Super Heroes oyununun üzerine Avengers formatı eklenince harika olmuş. Bir filmde değil iki filmi de koymuşlar. İlk başta absürtlüklerin az olması beni mutlu etti. Çünkü ben Lego oyunlarındaki absürtlükleri hep klişe bulmuşumdur. Nefret ederim böyle yerli yersiz ortamın ciddiyetini bozan saçma davranışlardan. Super Heroes oyununda bol bol olması beni mutsuz ederdi hep. Neyse gelelim hikaye ve oynanışa.

HİKAYE

Bu oyunun hikayesi Avengers filmleri. Evet filmleri Lego formatıyla baştan oynuyoruz. İlk başta ikinci filmin ucunu gösteriyor daha sonra önceden olanlar daha sonra ikinci filmin devamı. Bildiğiniz üzere ilk filmde Loki ile cebelleşirken ikinci filmde Ultron geliyor. Ve sırayla hepsini mağlup ediyoruz. Oldukça güzel.

 

Grafiklere gelirsek pek bir değişim olmamış. Daha güzel hava ve binalar olmuş. Karakterlerde değişim olmamış. Alışık olduğumuz karakterler aynen devam ediyor.

 

Gelelim oynanışa. Bu konu hakkında oldukça fazla şey söyleyebilirim. Öncelikle dev karakterlerin gerçekten dev olduklarını söylemeliyim. Artık daha yükseğe zıplayabiliyor ve binalara tırmanabiliyor. Alışık olduğumuz Hulk gibi. Iron Man zırh geçişlerini tek karakter üstünden yapabiliyor. Hulk avcısı zırhı eski oyundan daha güzel olmuş. Örümcek adam var mı bilmiyorum. Varsa ben görmedim. Bu oyunda yeni eklenen radar özelliği var. Bir yerde gizli duran objeyi radarınız yardımıyla görünür hale getirebiliyorsunuz. Oldukça uyuşuk ve gereksiz bir eklenti. Yeni eklenen karakterimiz Quiksilver ile birlikte hızlı koşma özelliği gelmiş oldu. Bu karakter ve cinsi normalden daha hızlı koşuyor ve koşarken binalara tırmanabiliyor. Kontrolü oldukça kolay ve zevkli. Daha geniş bir karakter kadrosu var. Ama çoğu da boş karakterler. Ant-Man kendini büyültebiliyor. Buda güzel bir eklenti. Tek memnun olmadığım özellik araçlar. Arabalar çok uyuşuk hareketsiz ağır dönen rezil aygıtlar. Oyunu size çok rahat işkenceye çevirebilecek eklentiler. O yüzden yarış görevlerini hızlı adamlarla yapmak çok daha rahat ve kolay. Bu sefer Hawkeye karakterinde her bir halta ok var. Çok amaçlı bir karakter olmuş. Ve oynaması eğlenceli. Bu sefer içimizde kalan Stark kulesine girebiliyoruz. Ama içi boş. S.H.I.E.L.D gemisi önceki ile aynı ama daha detaylı. Kendi tasarladığımız karakterler çok kötü. Hiçbir özel güce sahip olamıyorlar. Can sıkıcı bu durum.

 

Bu söylediklerim dışında kalan her şey önceki oyunun aynısı. Genel değerlendirmeye bakarsak

ARTILAR

-Detaylı karakter kadrosu

-Daha gelişmiş karakterler

-Oldukça güzel grafikler

-Ekstra binalar

-Detaylı oynanış

-Devamlı olay örgüsü

-Canlı şehir

Eksiler

-Rezalet araçlar

-Rezalet yapay zeka

-Berbat bakış açısı

 

 

Tüm bunları dikkate alırsak benim bu oyuna puanım10/8. Dediğim gibi az daha bekleseler de şu araçlar daha iyi olsa hatta karakter tasarımı daha iyi olsa 10/10 alabilirdi. Bu günlük bu kadar bizimle kalın.

 

0 yorum:

Yorum Gönder