İNTEL Mİ? AMD Mİ?

Bir yanda Amd diğer yanda İntel ve diğer yanda da... Bir taraflarımızı donduran kış soğukları. Bakalım hangisi galip gelecek ?

Bugün 31 Ocak 2015 yani bu akşam yeni yıla giriyoruz. İnsanlar şimdiden 2016 için yeni bir pc hayalinde. Başta ben. Peki bu alacağımız cihazlarda Amd işlemci mi ? Yoksa İntel İşlemci mi ? Tercih edeceğiz. Bugün ki konumuz bu.


Bakın Amd işlemcisi iyidir, İntel kötüdür diye bir kavram yok. Amd işlemcisi benim ihtiyacımı daha iyi görüyor ve ya İntel daha iyi görüyor diye bir tanım var. İşlemcilerin belli amaçları vardır. Ve bu işlemciler bu amaçlar için üretilir. Sizin ihtiyacınız ne ise siz bu ihtiyaca göre işlemci tercih edeceksiniz ki sonra başınız ağrımasın. Örnek vermek gerekirse ucuz bir işlemciden güçlü performans bekliyorsunuz. Bunun için Amd FX 9590 modelini tercih edebilirsiniz. 8 çekirdekli 4.7ghz hızında çalışan canavar gibi bir işlemci. Piyasada 700TL ye bile buluna biliyor. Tabiki her işlemcinin bir sorunu vardır. Hem ucuz olup hem de iyi bir performans veren işlemcinin de sorunu ne olabilir. Isınmak ve güç tüketimi. Bu işlemciyi alacaksanız kombiyi kısa bilirsiniz. Demek istediğim güçlü bir soğutma siteminiz yoksa bu işlemciyi almaya kalkmayın. Ve bir sorun daha var bu işlemci 220watt güç tüketiyor. Yanlış anlamayın tüm sistem değil işlemci 220watt güç tüketiyor. Bu sebebten elektirik faturasına hazır olun çok kabarık gelebilir. Şimdide bunun rakibi olan İntel Core İ5 4690' a bakalım. Oda çok güçlü bir işlemci. Fakat fiyatı Amd' işlemciye göre daha tuzlu. Fakat bu işlemciyi normal bir soğutma ile soğutabilirsiniz. Ve sistemden de fazla güç çekmez. Bu iki işlemcinin karşılaştırmasına baktığımızda kısa vadede Amd daha iyi iş görürken, uzun vadede İntel' i seçmek çok daha mantıklı. Bana sorarsanız size işlemci onerilerim şunlar olacaktır;


Basit Okul ve Ofis Sistemleri İçin:










İntel Pentium G3258                                 Amd Fx 6300


Oyuncu Sistemleri İçin:













İntel Core İ5 4590                                      Amd Fx 8370



Video İşlemek ve Tasarım İçin:













İntel Core İ7 6700K                              İntel Core İ7 4790K


Sonuç olarak Amd iyi İntel kötü gibi bir durum yok. Her şey sizin ihtiyaçlarınıza bağlı. Görüşmek üzere takipte kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder