Batman v Superman' ı Nasıl Bilirsiniz ?

Bir anda beklentimizi tavan yaptırıp sonra yere çakıp bundan sonra da bize böyle ortaya karışık bir şeyler veren film... Hakkın da söyleyebileceğim o kadar eksik yön ama bi o kadar da artı yön var ki.




Film duyurlduğunda Batman ile Superman' nin aynı filmde olacağını öğrenmiştik. Ve beklentilerimiz tavan yapmıştı. Sonuçta DC evreninin en çok tanılan  karakteri bir birleri ile savaşacak ve biri kazanacaktı. Bu büyük savaş, teoriler, iki karakterin fanları arasında ki kavgalar... Bu birinci kısımdı. Ardından yayınlanan fragmanlarla bize bol bol spoler verenmesi ve filmde ki tüm heyecanı kaçırması da ikinci kısmı oluyor. Eminim ki su fragmanlar daha başarılı hazırlansa bu filmin hasılatı çok daha fazla artacak ve puanları çok daha fazla olacaktı. Şimdi pazarlama kısmını bir kenara bırakıp filmin kendisine gelecek olursak...

Filmdeki Batman tiplemesi gördüğüm en iyi Batman tiplemesi diyebilirim. Nedendir bilmem ama eskilerden beri Batman' ı kötü bir karakter veya Anti-Kahraman olarak düşünmüşümdür. Ve bu filme bakıldığında da Batman zarar vermeden etkisiz hale getirme. Daha doğrusu öldürmeme politikasını çiğnemişe benziyor. Aynı zamanda Batman' ı canlandıran abimiz Ben Affleck işini çok iyi yapmış. İlk başlarda onun oynayacağını duyunca endişelenmiştik ama işini iyi yapmış. Ben beğendim.

Diğer karakterlerde filmde iyi işlenmişti. Süperman olsun Wander Woman olsun hepsi iyiydi. Aynı zamanda Wander Woman' nın sola filmine de bir ön ayak olmuş. Kötü karakterimiz Lex Luthor' a gelecek olursak... Tam bir fiyasko. Tam bir Joker çakması. Tam bir etkisiz eleman.

Filmin senaryo işleyiş bakımından da kötü olduğunu söyleyebilirim. Filmin sonuna gelmeden olayları kavrayamamıştık. Tam bir kaos ortamı hakimdi. Sahneler ordan oraya atlayıp duruyordu. Ama en sonunda bir nihayete kavuşmuştu. Ama senaryo yan karakterleri kanlanmayı iyi biliyor. Alfred olsun Süperman' nin annesi falan çok iyi yerleştirilmiş senaryoya.

Bir süper kahraman filminin en önemli unsurlarından biride animasyonlar ve efektlerdir ki bu film eski Süperman filmlerine bakılınca çok daha iyi ve yerinde animasyon ve efektlere sahip. Bu efektler dövüş sahnelerini o kadar güzel kılmış ki tamamen dövüş temalı bir filmden daha iyi olmuş diyebilirim. Batman' in lavaboyu çıkarıp Süperman' in kafasında kırmasından tutunda Batmobil' in Süperman' e çarptığında ki etki... çok iyiydi.

Sonuç olarak film kötü değil ama sonuşta Süperman ile Batman' in aynı anda olduğu ilk filmdi ve daha güze olması gerekirdi. Benim puanım : 10/7

0 yorum:

Yorum Gönder