Captain America Civil War İnceleme: Şeref Yoksunu Captain America

 Nedense son günlerde kötü karakterler kardeş kardeş yaşarken iyi karakterler birbirlerini yiyor. Artık iyiyle kötü savaşı alışına geldik bir hal aldığı ve insanların daha vahşi şeyler görkmek istemesi hem Marvel' i hem DC' yi kendi " en güçlüleri" ' le savaştırmaya itti. Ki buda birbirine benzer filmler ortaya çıkmasına sebeb oldu ama bu farklı bir yazının konusu. Şimdiki konumuz " Captain Amerika' mı haklı İronman' mi ".

  Açık konuşmak gerekirse (burdan sonrası spoiler, hala filme gitmeyen varsa hazır olsun) filme gitmeden önce Captain America ve İronman arasında filmin sonuna bu kadar büyük bir ayrılık olacağını sanmıyordum. Yani daha önce vizyona giren '' Batman v Superman '' adlı filmin sonunda ayrılık değil bir birleşme olunca bu filmde de aynı tür bir son olacağını sanıyordum. Ne de olsa son yıllarda birbirinden özgün kahraman filmleri görmek biraz zor. Neyse... Şuan konumuz bu değil.

  Film her yönden doyurucuydu. Diğer Avengers filmlerine bakarak çok daha fazla karakter olması. Hepsinin hikayesi ya film içinde ya da zaten kendine özel bir filmde bilmemiz. Ve sadece küçük bir; yok devlet himayesine gircez yok girmiycez, kimliğimizi açıklıycaz acıklamıycaz... gibi sebelerden değilde çok daha ciddi bir konudan birbirlerini yemeleri. Yanlız demeden geçemiycem İronman iyi daldı be abi. Özellikle o son kısımdaki Kış Askeri' nin kolunun koparılması beni benden aldı. 

   Hikaye konusununda zikzaklar çizselerde yakın dövüş olsun, aksiyon sahneleri olsun her filmde dahada güzel oluyor. Bunu gelişen grafik teknolojilerine bağlıyorum. Hikaye zikzaklar çiziliyo demişken hikaye '' Batman v Süperman '' aksine kaos halinde değilde daha önce hiç Marvel filmi izlememiş birinin bile anlayabileceği şekilde anlatılmış. Ne gereğinden karmaşık ne de çok sade olmuş.

  E tabi hikayenin nasıl işlendiğinden çok ne işlediğide önemli. Genel olarak hikaye etkileyiyciydi. Kendine bağlıyordu. Ama hikayede bir husu vardı ki izleyicileri ikiye böldü. Kaptan Amerika' nın Kış Askeri' ni bu kadar koruması doğrumuydu ? Hadi tamam. Bu adam ne yaptığını bilmiyordu. Ama sonuçta Tony' nin annesini ve babasını öldürdü. Ve bunu Captain America biliyordu. Hadi Tony' nin öldürmesine izin vermemeni anlarım ama kendin bir hapse teslim etseydin. Kaçırman gerek yoktu. Sonuç olarak ben haklı diyenlerdenim. 

  Birde en sonda Captain America' nın kalkanı bırakması " Yaw bu kaptan amerikanın nesi varki. Bir kalkan almış eline başka hiç bir şey yaptığı yok" diyenler için iyi oldu. Artık kalkanıda yok. :D 

 Bence film güzel olmuş 10 üzerinden bir puan vermek gerekirse 8' i hakeder. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder